Lehetetlen időjárás, de peca az kell..

Írta: Harangi Csaba Nyomtatás E-mail

Egész hazánkat ellepte már szinte az esővíz, ami csak esik és esik és megint esik. Lehetetlen egy helyzet, azon csodálkozom, amikor nem esik éppen, ami vajmi ritkán fordul elő. Azért szombaton annyit jelez az időjárás jelentés, nagy óvatosan, esik ugyan, de nem olyan sokat… Nem mondod, hagyjuk, nem hiszek én már semmit, menjünk Vica horgászni!

Jó korán kelünk és már száguldunk is ki horgászni, ahol elég komor időjárás fogad, de hát most éppen nem hullik az égi áldás. Akkor talán bedobás és várakozás, de nagy ez a csend, de nagy ez a csend… Se csobogás, se ugrás, ezt már ismerem meg kell keresni őket alapon, így lesz csak hal, nem fognak verekedni a horgon lévő csaliért az biztos.

Jó hát csinálok pár etetést, na nem sokat belőle csak éppen, a nád elé mellettem, egyet a bójához pár dobásnyit, egy nagyobb etetés csak középre, azért ez már van vagy nyolc alapozó kosár, minden bizonnyal ebben bízok.

Akkor method megy a megszokott nyerő helyekre váltogatva halat keresve, de sikertelenül egyelőre. A másik botra nagy figyelemmel vagyok, a nagy alap mögé horgászom gilisztával, ami szép lassan meghozza a keszegeket, kárászokat az etetésemre, ami nekem elég öröm mára.

Jól szórakozom, a ravasz halakat nem könnyű megfogni, amikor aztán egy nagyobb kapás lekapja a botot az orsó megakad a feeder tartó fejben és elszakad a zsinór! Majdnem elvitte a felszerelést, nesze neked vidám apróhalazás, ki tudja mi van az etetésen?

Jól van újratervezés, egy vastagabb egy méteres előke, de könnyű kicsi horog az marad, amúgy is az Owner 50922 nem hibázik sosem, érdekes módon nem hajlós. Halkan pukkan a kosár, amikor megérkezik a helyére és higgadtan leteszem a botot és várok, addig is a trágyagiliszták kínálgatják magukat odalent. Na nem sokáig szép kapás és már szól is a fék a klipszet kikéri a hal és halk pendüléssel ki is pattan a klipszből a zsinór. Aztán megtörténik minden, előbb a bokor alá megy be a pikkelyes ponty (mert az) majd a stég alá is benéz, aztán szákolva végre. Na csak van itt ponty!

Jó kis peca veszi kezdetét, na nem kapkodós mindent ki kell várni, de mindennek eljön az ideje. Még meg is vagyok ám viccelve ma a pontyok által. Egy elég jó kapás bevágok, de lefordul csak a zsinór ernyedten lóg ez nem akadt meg, bosszankodom.

Azért az az ernyedt zsinór ám jobbra mutat élesen, tekerem fel és lám egy igen jó hal van rajta, de bent a szomszéd stég alatt és hangosan nevet a ponty szinte hallani lehet, hiszen görcsöt kötött stég oszlopára. Na igen, a bevágás pillanatában megcélozta a stég oszlopát és mivel az felém van semmit nem tudtam róla, aztán lekéstem a halat.

Így Jártál Harangi Csaba, ez van, máskor figyelj!

Jó párszor beköszön még ma az eső is, na meg egy kacsacsalád is meglátogat bennünket, aminek nagyon is örülünk, aranyosak nagyon.

Dél körül már sokadjára érkeznek a fekete fellegek, így aztán mielőtt leszakad megint az ég berakjuk a cuccokat a kocsiba és irány haza, már nem akarunk megint megázni, nem szoktuk meg eléggé az esőt, de azért jót horgásztunk.

 

 

Harangi Csaba

A régi blog ...