Egy kis rakózás és egyebek…

Írta: Harangi Csaba Nyomtatás E-mail

Elég szeles idő következik, de hát nem tudok ellenállni a szenvedélyemnek és a csomagtartóba nagy bátran beteszem a rakós botot is, mondjuk csak nem kéne eltörni. Pár dolog még, na meg a versenyláda is, ha már a rakó jön, akkor a versenyláda is jön.

Megérkezünk, Vica olvas a természet csendjében, én meg elkezdem betolni a 11 métert  és lássuk mennyire kapaszkodik bele a szél? Hát eléggé, de nem vészes legfeljebb beengedem a vízbe a hegyét, amúgy elég vészes az, nincs igazam…. Az úszó 4 grammos duci úszó, úgy látom elég jól megáll a hullámok között. Mit megáll, már ki is tolta valami.

Akkor kezdődjön a peca, valami furcsa hal van rajta, jó is de nem megy sehova. Ja a szokásos, amur, de hát fogalma sincs róla hogy megfogtam. Szákolom, fotózom mehetsz dolgodra.

A szél csak fúj csak fúj egyre erősebben, szinte recseg ropog szegény bot, egy sóhajtás és elkezdem szétszedni, nem kockáztatok, megy a tokjába.

Akkor menjen be két method bot, én meg csinálok valami illatos finomságot a halaknak és várok. Na nem kell sokáig várni, egymás után jönnek a jelentkezők, úgy is mondhatom nem unatkozunk. Jön megint amur is, de aztán következnek pikkelyes pontyok is, ők is jól szórakoztatnak.

Végre a következő kapás után a bot rendesen elnehezedik, valami termetesebb versenyző de szerencsére ő is szákba terelődik. Szép pikkelyes ponty, jó izmosak ezek a kadarcsi pontyok és mennek mint a vesztés.

Halőri ellenőrzés, de hát ismerjük már egymást nem első eset, kicsit beszélgetünk is, míg dokumentálva lesz az ellenőrzés. Eközben a szemem sarkából látom mindkét bot spicce egyenes és mindkét főzsinór karikában beengedve. Mind a két felszerelést be is hozta a ponty és szépen be is foltozta vele a nádfalat, tehát maradt két üres bot felszerelés nélkül, az igen… Rafkósak ezek a pontyok, nem kicsit..

Már dél van és hajnalban jöttünk, menjünk Vica szerintem jól kipihentük magunkat és köszönjük Kadarcs, immár sokadjára!

 

Harangi Csaba

A régi blog ...