Kellemes csali próbálgatás, pontyokkal együtt…

Még tegnap reggel azt sem tudtam, hogy horgászni megyek, de hirtelen elhatározásomnál fogva már indulok is a Kócosra, a kistóra. Methodos botok zörögnek a botzsákban, pop-up csalik, etető mini bojlik, meg oldódó csalizó bojlik bevetésre készen. Most próbálgatni fogom őket és meglátjuk van-e igény haléknál ilyesmire.

 

Csinálok két etetést, egyet jó messze a bokrok tövébe, egyet pedig középre majd kiderül melyik a nyerő. Egyelőre nagy-nagy csend van még a halak sem ugrálnak, teát iszogatok csendesen és örülök hogy kijöttem. A középső botom úgy dönt bemegy a tóba minden kérdezés nélkül, még elkapom a nyelét, ez villámgyors kapás volt. Nyugisan terelgetem, ez egy pocakos tükörponty, aki behalámolta a vajsavas-scopexet szóval ízlett..

Szépen legyártott csalikat kaptam a gyártótól, vajsavas-scopex irány van kitűzve célul, de van borsos-májas ízvilág is. A kis etető bojlik bekerültek a helyükre ott aztán oldódhatnak nyugodtan csak jöjjön még potyesz.

Most a jobb oldali távoli botnak a vége kezd bólogatni, kezdhetem a fárasztást egy erősebb hallal van dolgom, párszor be akar menni a víz alatti gyökérzet közzé, de lebeszélem róla és már a matracon piheg. Most egy édes-fűszeres etetőanyaggal horgászom és egész jól működik, valamint csalinak az egyik kedvencem rakom fel a Tank Carp Produkt ananászos pop-up bojlit.

A halacskák elaprózódnak egy kicsit, de nem bánom számolatlanul kezdem fogni a kilós kispontyokat, meg persze beugranak a kárászok is. Megint a középső bot indul el és megint drasztikusan, észnél kell lennem az biztos.

Egész jó hal lehet a horgon, bár Matrix gumis kosár van fent, az csak nyúlik és nyúlik lehet érezni ahogy dobálja a fejét a hal. Végre szákolás és egy csodaszép tőponty van a horgon aztán már a szákfejben. Fotózás majd mehet útjára, viszlát izmos ponty.

Na akkor ezek szerint nem a bokrok alatt vannak a halak, hanem a tó közepén, ezt is sikerült megtudni.  Akkor középre és maradjon csak az ananászos pop-up ebben a csaliban bízok no meg a sejtelmes illatú édes fűszeres anyag az se kutya. Várok türelmesen és kezd felmelegedni az idő, a madarak valóságos koncertet rendeznek számomra és még jegyet sem kell vennem.

Megint vehemens kapás már meg sem lepődöm, bár most többet kell fárasztanom mert szákolás után simán kiugrik a szákfejből, aztán másodjára is, majdnem azt hittem kiakad a horog, de csak meglett az a hosszú nyurgaponty, bár bosszantó hogy hiányzik egy darab a farkából, nem tudom hogy történhetett remélem nem jelölni akarta valaki…

Fogdosom még a pontyokat, majd lassan elpakolok és levonom a tanulságokat, hisz ma a Tank Carp Produkt termékei kerültek kipróbálásra. Az etetőanyag nagyon jó és nagyon szépen bont, valamint a besorolhatatlan édeskés illat is visz mindent. Az etető bojli golyócskák szépen beállítják a halakat és ott is tartják, a csalik is jók bár én most csak kettő mellett tettem le a voksom ami vonzotta a halakat: ananász pop-up és a vajsav-scopex. A panírpor kitűnő ötlet, használtam kosárra is, csalira is. Szóval köszönöm Norbi mester működnek a dolgok…

 

Harangi Csaba

A régi blog ...