Rossz időben, szép halakkal, új csalikkal…

Írta: Harangi Csaba Nyomtatás E-mail

Vasárnap van és nem igazán akarom elhinni, de a szoba ablakán nem kicsit kopog az eső, ez elkeserítő hiszen a kocsiba be van pakolva a horgász felszerelésem és indulnék horgászni.  Persze azt azért ideírom horgásztársaimnak az időjárás jelentések még a számítógépen mit sem tudnak erről a durva időjárásról, egyik sem… Így bízzon meg az ember a számítógépben, azért is elindulok horgászni!

 

Az autó kifordul az utcába és láthatóan már havas eső is esik, de tévedek hózuhatag tombol felettem, ez már csak hab a tortán szóval havas eső április 4. napján? Mire beérek Debrecenbe, akkorra száraz aszfalt fogad és esőmentes terület, ki érti ezt? Én nem…

Hamar megérkezem a Kadarcsi tóhoz egy szeles esős-csepergős fázós napom lesz, ezért inkább egy fedett vendégstéget választok, ahova behúzódhatok az eső és a szél elől. Lássuk csak a hullámok rendesen nyaldossák a stég szélét, fúj rendesen a szél akkor talán balra röviden jó lesz egy gilisztás hosszú előkés peca, egyenesen pedig egész hosszan a tó közepét választom ez lesz a methodos pontyos bot, főleg hogy fix gumis method kosár lesz rajta, magyarul ha kapás van minden megy…

Ráadásul a csali az bizony feederes szakágban valami új, egyelőre a gyártó ideadta nekem tesztelni, lássuk TCP csalik mit tudtok? A keszeges gilisztás felszerelésem egyelőre nem akar beindulni, csak ismétlem a dobásokat, az új feederes TCP csalik a kocsiban maradtak, inkább az eddig megbízható beváltakat választom, de nincs kapás a pontyos boton.

Végre megérkeznek a keszegek, örömmel fogdosom őket különösen hogy a nagyja jön, szépek egyszerűen örömet okoznak nekem amikor befalják a giliszta csokrot és kapást jelez a stégre fektetett boton.

Kimegyek az autóhoz és kiveszem a tesztanyagot, választok mikropelletet és néhány fajta pop-up csalit, meg kell ismerkednem velük én idén ilyen csalikkal fogok horgászni, így kéne valami bizalom.

A pellet megy a kosárba, a horogra vajsavas-scopexes csali kerül és repül a felszerelés az eddig ápolgatott etetés helyére, meglátjuk mi lesz ebből, mindenesetre a gyorsféket lazára veszem, fix method kosárnál nincs kiskapás…

Beülök a tető alá, mert néha-néha csepeg az eső meg ez a hideg szél sem dobja fel a hangulatomat, inkább termoszból kávézom.

Milyen jó kis hely ez, ide még a szél sem ér be, mert a stég hátulján van megépítve a filagória és ide tettem be széket ha kapás van majd odamegyek a bothoz, eddig is így fogtam a halakat. Megszólal a pontyos bot fékje, de nem kicsit ám veszettül megy, ideje fárasztani hiszen jó sok zsinórt leszedett ahogy a kosár megakasztotta halat, most igyekszem visszalopni. Szép pikkelyes ponty kapott a vajsavas-scopexes cuccra, ebben hidegben épp ideje volt egy kis izgalomnak.

Dobok most vagy kettőt etetés gyanánt így jutattok be még mikropelletet, láthatóan tetszik nekik mert néha nagy keszegek recsegtetik a féket, de türelemmel várok, hátha befér még a mai napba egy izmos versenyző.

Úgy is lesz ahogy gondoltam, megint elfüstöl pontyos bot de most kicsit nagyobbnak érzem a halat, így lefordítom a víz felé a Royal Carp botot és szinte a víz alatt pumpálom be a halat a stég elé és szákolom.

Ez is egy pikkelyes ponty a javából, neki is ízlett TCP csali, azt hiszem jó ízesítést választottam, ma sárga színben kellet egy kis finom scopex illat.

Pakolok most már, indulás haza át is fagytam egy kicsit, a szélből is elegem volt ideje megmelegedni otthon, ez egy jó peca volt, köszi Kadarcs!

 

Harangi Csaba

A régi blog ...