Szabad péntek, szabad horgászni…

Írta: Harangi Csaba Nyomtatás E-mail

Míg a munkámat végeztem a héten, folyamatosan figyeltem az időjárás jelentéseket, ami nem könnyű dolog, mert abból megbízható adat vajmi kevés van. Akárhogy is jöttek meg mentek a frontok az nagyon látszott itt hétvégén nem terem babér, az bizony pecára alkalmatlan. Akkor lássuk mikor lesz ügyfélmentes napom, akármikor nem jöhetek szabira, de a péntek az mondjuk pont igénybe vehető!

 

Nagyszerű akkor szabadságon vagyok, nem sok minden kell péntekre csak mindössze: giliszta, etetőanyag, horgászbot, szék, szák. Akkor indulás horgászni, mondjuk a fák hajlásából megállapítható, hogy minden repülni fog a parton és nagy lesz a hullámzás.

Megnyugtató milyen keveset kell cipelni a cuccokat, láthatóan jól leminimalizáltam a dolgaimat. Most kíváncsi is vagyok újfent Tank Carp Produkt termék van nálam, egy scopexes ízvilág barna színben. Az már látszik, hogy rendesen ott marad a helyén az anyag, ami nem baj, ebben a szélben pont jó hogy nem egy pörgős könnyű etetőanyag van nálam.  

Hosszú előkére bealapozok, egy kis 3 méteres Eurohold Champion picker bottal, milyen jó tudni hogy ez egy régi legenda. Érdemes ilyesmiket megszerezni és horgászni vele, ilyet nem gyártanak már sajnos.

A másik bot az method felszerelés, az csak keresi a halat, de az etetőanyag egyforma mára, tesztelünk, extrém körülmények között, mert ez már az. A peca elkezdődött én pedig teljes nyugodtsággal végre teázom és jól esik. Sokat tanultam a fiaimtól, különösen a kisebbiktől, hogy milyen egészséges és jó dolog a tea és mennyire érdemes azt komolyan venni. Se energia ital, se kávé nincs nálam, csak egy termosz tea, ez megoldja az egész napot is.

Rendesen bekaszál a methodos bot és bevágok, de meg is kell igazítanom a féket, mert egy jobb potyeszbe akadtam. Kicsit méregetjük egymást majd szép komótosan bekormányzom magamhoz és szákban is van.

Na ez jól kezdődik mára, de már vissza sem tudom dobni a methodos botot, mert megérkeztek a halak a hosszúelőkés etetésre és a picker bot munkába lendül. Keszegek kezdik el birtokba venni az etetést és nagyon élvezem a pecát, majdnem azt hittem versenyen vagyok, de megnyugtattam magam nincs senki se jobbról, se balról.

Nem akartam írni a felszerelésről, de ez a réges-régi bot megérdemli. Oltári nagy szél van nem is tudom megmondani mekkora kilométeres, de nem kell rászámolnom se ha pontosan akarok dobni, odanézek odadobok és odaesik a kosár, sebészi pontossággal. A jót könnyű megszokni..

A keszegek közzé betolakodók érkeztek, egymás után veszi fel a giliszta csokromat a ponty, nem nagyok de azért a fék szól, picker bot hajlik.

Látom  van ám csábító ereje ennek a scopexes anyagnak, legjobban akkor látszik amikor a keszeg száján dől kifelé a kaja, magyarul március 10 ide vagy oda, zabálás van odalenn, csak semmi fogyókúra vagy diéta.

Újabb betolakodó a láthatáron, most nagy kárászok érkeznek, elmondhatom egyáltalán nem unatkozom. Szinte kizárom a külvilágot, csak akkor zökkenek vissza a jelenbe amikor újra keverni kell etetőt mert elfogyott, ilyen ez amikor jó napja van az embernek.

Azt hiszem mára ennyi volt, a jobb kezem kicsit fáj a sok botmozgatástól, az arcomat kifújta szél és megsütötte a nap. Kiváló pecán vagyok túl, ez frenetikusra sikerült viharos széltől függetlenül, itt ma minden volt. Köszönet Norbi mester az új etetőanyagért, köszönet Kadarcs az élményért..

 

Harangi Csaba

A régi blog ...