Egy új feederbot a botzsákomban… (Supernova Light első próbája)

Kíváncsian pakolgatom a horgászcuccaimat, mivel holnap peca a Keleti-főcsatornán, ami nem egyszerű víz, de azért kedvelem és szeretek tenni valamit a keszegekért, hogy kapjanak. Hajdú-Bihar Megye hivatalos sok munkával megépített versenypályájára megyek, ami 2017. évtől versenyeknek ad otthont. Én már az egyiken sikerrel túl is vagyok, de most inkább egy új feeder bottal szeretnék horgászni, viszont semmiképp nem fogom ide írni hogy „teszt”, ezt ma már minden fiatal horgász hirdeti hogy tesztel, de én csak egy ember vagyok aki szeret horgászni finoman és most próbára bocsátom a Serie Walter Supernova Light feedert… Irány a Keleti!!

 

Mielőtt elindultam volna horgászni azért megnéztem az új horgászbotom és fotózgattam. Nem titkolom, van elég minőségi feeder bot a garázsomban, egyik lightosabb mint a másik, de azért az embert hajtja a kíváncsiság van-e az előző szerzeményemnél jobb, vagy netán van annak a botnak „lelke” – „érzése”, öröm-e nekem azzal a peca?

Lássuk az új botot akkor, kézbe fogva egyből megakad a szemem a parafavéget lezáró védő és záró gyűrűn, mondhatni szép divatos a logó jelzi a márkát majd kiderül, védő szerepet tölt be, hiszen előbb utóbb használat közben a földre kerül a bot legnehezebb része a vége, azt védeni kell.

A nyél parafa-eva anyagból készült osztottan,megfelelő fogás van rajta valamint meglepődve tapasztalom, hogy a nyél alsó eva része lapított is így használat közben a könyököm alá támaszkodik, aminek csak örülök.

Az orsótartó felülről csavarható rejtett menetesen van elhelyezve a boton, amit kifejezetten kedvelek, de haladjunk csak tovább. A horog rögzítésére alkalmas fül ott van a helyén, tehát nem lett kispórolva bot készítésekor ezzel is rendben vagyunk.

Most következik a keverőgyűrű, aminek a mért átmérője 11,65 mm amivel horgászat közben egész jól boldogultam dobáskor semmilyen problémát nem jelentett, valamint természetesen minden gyűrű jó minőségű SIC gyűrű.

Én az első botavatáskor egy széles lapos dobbal rendelkező Shimano Aero Feeder 4000 FA orsót szereltem fel rá és egész jó összhang alakult ki, szerintem együtt maradnak ezután…Lássuk tovább a botot, aminek a toldásainál a plusz erősítést kapott minden tag, láthatóan nagy igénybevételre készült a gyártó és tervező, semmit nem bízott a véletlenre.

Akkor elértünk a spiccekhez, amik karbonból készültek és 1-1,5-2 ozzos mérettel állnak a horgász rendelkezésére, fehér színnel festve jól látható horgászat közben, hiszen én magam a rossz réges-rég elromlott szememmel is láttam a legapróbb keszeg kapást is.

A gyakorlat az igazi próba és mi Fekécs Zolival meg is érkezünk a versenypályára. Igazi kettős front hatás van „lelkesít” engem az okos telefonom és esős viharos napunk lesz, bár sosem érdekelt az ilyesmi, csak horgászhassak. Zoli rakózni fog mivel holnap versenye lesz, tehát edz én meg a magam kedvére próbálom jól érezni magam.

Elő a botot és mivel folyóvízen vagyok egy jó nehéz földes keszeges alapot alkotok, etetek összekenve sározva és ledörzsölve az árcédulát és valódi használatba állítva a Serie Walter Supernova Light feedert. Ma minden művelet ezzel a bottal lesz végezve, legyen etetés vagy horgászat mindegy, ezen az esős viharos napon az új bot dolgozik.

Etetés kész, etető kosarat cserélek és kezdődjön a peca. A dobások olyan pontosak az új bottal hogy számomra is hihetetlen, a bot feszes és erőt sugároz nevétől függetlenül és mára egy 1,5 ozzos spicc van benne, így kezdetnek ismerkedés céljából. A Keleti-főcsatorna egy mérsékelt folyással rendelkező víz, nagy törpeharcsa és keszeg állománnyal, de ügyes horgászattal el lehet jutni a keszegekhez előbb vagy utóbb, azért kell érte rendesen tenni mind etetésben, mind csaliban hogy a kis tüskés „ördögök” helyett, szép keszeg is kapjon. Természetesen van más hal is benne, de kizárólag verseny szempont szerint írtam le a halállományt. Ma olyan nap van, hogy a kapásnak is lehet örülni, mindegy mi is van a víz alatt, frontos nap van rendesen, nem eszik a hal. Várom az első kapást és örömmel tapasztalom a bevágás utáni kellemes érzést, kezdődik… Előbb zsinórban három törpeharcsa érkezik, majd végre megérkeznek a keszegek is és megnyugszom, mégiscsak jól építettem fel a horgászatom.

A kis horgot el kellett hagyni, felmenni 14-esre és sok pinkit adni nekik és megfelelő hosszú előkével díjazták is a halak. Finomak a kapások, de a fehér spicc jelez valamint egyetlen hal sem marad le, ez nagyon fontos nekem mindig. Mindössze egy pecát vittem véghez vele, de máris kedvelem.

Mire vége a napnak kezdünk pakolni a kocsiba, de Zolinak odaadom egy próbára mondjon véleményt a barátom is. Mosolyog már a harmadik dobás után és elmondja a véleményt hamar: „ Oda esik dobás ahova nézek, jó kis feszes finom pálca…” Azt hiszem marad a zsákban, egy feederbottal több!

 

Harangi Csaba

A régi blog ...