Pár óra Kadarcs..

Írta: Harangi Csaba Nyomtatás E-mail

Elérkezett a nyár és nappal már perzselően tudnak sütni a sugarak, ilyenkor a horgászember inkább örül egy hajnali-sötétben történő indulásnak. Most is így történik, bár itt ül mellettem a párom és most ketten fogunk fázni ebben a hideg-hűvös-szélviharos hajnalban. A kocsinak mondani sem kell, magától is a Kadarcs irányába fordul.

 

Ritka kellemetlen egy szeles időjárás jutott ma nekünk, a stégről majdcsak lefúj, bár szerencsére jó súlyban vagyok, nem fogok a vízbe csúszni. Inkább hirtelen tartalék ruhákat veszek fel, tényleg fázok... Lássuk, akkor mit várhatunk ma?

Csúzlival etetek vagy 20 gombócot a kiszemelt helyre, majd mögé horgászom nem egy bonyolult taktika, a két Royal bot szépen feszít a ládán, hogy hozzám nőtt ez a két horgászbot pedig garmadával van még otthon sokféle… Na igen ezt az érzést, hogy hajlik-hajlik és még hajlik, de bárhova pontosan odadobok és a halak megvannak vele, kevés bot tudja mindenesként szolgáltatni… A  By-Döme TF Royal Method Carp ilyen…

Ijedten kapok a 3,60-as bot után, elindul a visító fékkel együtt a bot is!!! Bevágok, de hagyja magát a hal, mégis milyen súlyosnak tűnik, megjegyzem félhangosan a hajnalba kicsi hal…  Na igen, megérkezik a stég elé a hal és egy ezüst torpedó villan át a Kadarcsi víztükrön, amur a horgon! Természetesen betör a stég alá és a botom spicce is ott van már, majd miután kifordítom, szákolom.  Még a szákfejből is kiugrana ha hagynám, csoda hogy a nyél bírta az akciót...  Egy kis verekedős, matracos, horoghajlítós, ficánkolás majd fotó és mehet tovább éltető elemébe.

Jól kezdődik a reggel… Folytatom, amit elkezdtem bár az amuros ramazuri után egy kis csend következik. Egy keveset úszózok a nádszélben, de nincs kapás a part menti etetésen, majd visszanézek később. Most a távolabbi botom elkaszál és egy pikkelyes ponty volt a bűnös és szákolom is.

A nap kezd kisütni, de a szél nem hagy alább, a ruha bizony marad rajtam még továbbra is fázom lelkesen. Újra kapás, de ez a hal most nem akarja megadni magát, rendesen próbára tesz az izmos tükörponty, izzasztó köröket úszik a stég körül. Egy gyors szákolással megállítom a halat és már kézben is van egy fotóra, de régen fotózott engem valaki is hallal… Nagyon-nagyon régen nem szerepeltem fotón…

Most már tényleg meleg lett, átvedlek nyári ruházatban szalmakalap fejbe és peca ezerrel. A napsütéses melegben a keszegek kezdik el csipkedni a csalikat és a szép dévér állomány mutatja magát.

Néhány pontykapás van még, de lemarad vagy meg sem akad, minden bizonnyal frontos időnk van és nem esznek annyira, de mivel mindjárt dél mi indulunk is haza.

Ez bizony csak pár óra horgászat volt hajnaltól kezdve, mégis milyen sok élményt adott nekünk! Javaslom mindenkinek, hogy próbálják ki a Kadarcs az nagyon tud adni élményt és szépséget, ráadásul mindig…

Köszönjük…

 

Harangi Csaba

A régi blog ...