Húsvét előtt…

Írta: Harangi Csaba Nyomtatás E-mail

Ahogy közeledett a húsvéti ünnepek ideje, tudatosult bennem hogy már 2 hete nem horgásztam. Mi lenne ha kivennék szabadságot és azt horgászatra szánnám, aztán jöhet a sonkafőzés meg minden, csak hát nem horgásztam egy ideje, a végén még elfelejtem…

Hajnal van és igen is irány Kadarcs, bár van lelkiismeret furdalásom bőven, a kiskutyám otthon hagytam. Pedig úgy jó, ha itt szuszog a hátam mögött, de sajna sok dolgom van peca után, azt kutyával együtt intézni nem lehet. Hamar megérkezem, pedig még egy korán nyitó szupermarketet is megjártam, elemózsia beszerzése okán. Egy versenyláda, botzsák, etetőanyag amit még csak most keverek meg és kezdődjön a peca. Egy házőrző method bot és egy pörgős keszeges bot, úgy képzeltem hogy nyugisan keszegezni fogok és majd látom mi lesz belőle. Az etetés kialakítva, pinki csokor a horgon és jöhetnek a keszegek, bár még rezdülésem sincs.

Mit csinálna Szuszi ha itt lenne velem? A szákfejet megpróbálná megrágni, aztán felkérezkedne a tálcára és mellettem aludna, majd átköltözne a pontymatracra és azon elnyújtózva figyelné a természet szépségeit, ilyen az én kiskutyám.. Legközelebb jön velem, nincs kivétel… ideteszek pár best of Szuszi fotót, ha már nincs itt:

Kapás a methodon, hatalmasat kaszál a bot vége én bevágok, de utána megkönnyebbül a bot. Kitekerem, majd látom a kihajlott Guru horgot… Ezt most hogy ? Nem szokott ilyesmi történni, mindegy biztos csontos volt a szája és amur volt, ki tudja… Előkecsere.

A keszegezőn kapás és megérkeznek a kárászok, de keszeg az bizony nem jön, viszont ezek a kárászok olyan fékrecsegtetős hatalmas kárászok.

Közben a szomszédom is lesz, egy szimpatikus középkorú fiatalember aki szintén feederezik. Lecserélem a pinkit a horogról és fehér csonti megy rá szétnyomott kukoricával együtt, aminek aztán meg is lesz az eredménye mert elhajlik a botom vége.  Pikkelyes pontyot fárasztok, ami ilyen vékony pálcával nagy élvezet és olyan mértékben hajlékony a botom, hogy egyetlen egy fékhang sem hangzik el, hanem ez a csodabot kidolgozza a hal erejét majd szákolok. Nocsak az első ponty nem is methodra jött, hanem hosszúelőkére.

Most a method elhajlik és megint megkönnyebbül, vajon mi történ már másodjára???? Most a fonott előkét mintha középen elvágták volna… Amur volt az elsőre és másodjára is, hajlik, elharap ilyesmik történnek velem.  Harmadjára sikerül, ezt mondja a szomszéd is, aki aztán beindítja a nagyüzemet, a sokadik pontynál tart.

Igaza van a szomszédnak tényleg megint kapás, de most nem történik semmilyen amortizáció a felszereléssel, szép tükörpotyot fogok, derekasan megdolgoztatott. Nem sokat lehet gondolkodni, a másik bot is elhajlik, úgy látszik megvárta míg az előzőt kifogom, csak aztán kapott. Ez már egy kategóriával feljebb van, súlyban izgalmas fárasztás veszi kezdetét, ami szákolással zárul, egy  kadarcsi pikkelyes…

Még kárászok jövögetnek, egy kisponty is, aztán kezdek pakolni még igen sok bokros teendőm van ma, ki tudja mikor lesz ennek a napnak a vége, egyelőre a horgászat mára befejeződik. Nagyon jó kis peca volt ez mai fél nap és milyen jól tettem, hogy ide jöttem! Köszi Kadarcs!

 

Harangi Csaba

A régi blog ...