Februári keszegek…

Péntek van és az autómat vezetem, közben persze ablaktörlő rakosgatja a cseppeket az üvegen és minden olvad, nem is olyan rossz ez az időjárás.  A fiam mellettem ül és beszélgetünk, közben a gondolataim már egy nappal előrébb rakják magukat és biztos vagyok benne holnap horgásznom kell… Kipakolunk az autóból és én úgy teszek mintha nyár lenne, elkezdek a ház előtt szerelni horgászbotokat, elkezdődött valami…

 

Jól kezdődik a szombat reggel, szerencsére van olyan horgászbolt, aki igenis kinyit 7-kor és igen van mindenfajta élő csali is, kimondhatom, bármi.. Irány a Látóképi víztározó és igen keszegezni fogok ma! Jó nagy tócsákat csinált ez a sok eső, néha kocsi alját is súrolja amikor átgázolok rajta, de végre már öreg fűzfák által övezett víztükröt látok és keresek egy ismerős helyet, ami már meg is van.

Sötét keszeges etetőanyag a menü, amit még némi poraromával megszórok. Csalinak van csonti, pinki, giliszta szóval majd meglátjuk.

Két bot van előkészítve majd ezeket cserélgetem, bár egyformára vannak kihúzva mégis másfajta rajtuk a kosár és a horog nagysága is… Az egyik felszerelés pici apró 18-os horoggal és Fekécs-ring 30 grammos kosárral van szerelve, a másik bot apró hüvelyknyi kiskosár szintén harminc grammos, de 12-es horoggal.

Jó hideg van, ezzel a széllel nem számoltam a ruhám alá is befúj és igenis fázok ez teljesen független attól mennyi ruha van rajtam. Hamar érkezik az első hal, egy apró dévérke teszi tiszteletét azt hiszem elég is volt az ötkosárnyi alap mert ott vannak a halak, csak meg is kell tudni fogni őket. Jönnek azért, de valahogy nyögvenyelős az ügy, sokszor eltűnik a csali vagy csipkedve kapom vissza hal nélkül, azért van hal csak magas hibaszázalékkal történik a bevágás, nem baj épül az etetés az biztos..

Talán az egy szem pinki volna megoldás és ennyi volna mára, olyan mint mikor vége felé van már egy verseny és szenvednek a versenyzők… Botcsere, nagyobb horog és apró gyűszűnyi kosár meg vagy 80 centis előke.

Giliszta csokrot rakok fel, de nem válik be a nagy csali, csak nézem botot, majd cserélek csalit sok pinkire de ez sem tetszik nekik. Jó akkor nagy horog, de csak kettő pinki és hosszában és igenis beindul a verkli, egyik hal szebb mint a másik. Ráadásul előkerül a szák is, hiszen szákolnom kell őket ez jól el lett találva az biztos.  

Így már repül az idő, amit csak a hatósági ellenőrzés zavar meg és persze kiderül hogy majdnem szabálysértést követtem el mert nem raktam ki a kocsiból a matracot a partra, de gyorsan pótolom a szabály az szabály. Modern már manapság ez az ellenőrzés a horgászkártyám QR kódját olvassák be és így nézik meg az adataimat, azt hiszem az ellenőrzés ténye egyenesen a MOHOSZ-nál landol így. Nagyon helyes, legyen csak így, örülök neki.

Bepakolok az autóba, de a bot még bennmarad és természetesen jelentkezik egy búcsúkeszeg is, jó nap volt köszönöm Látó!!

Harangi Csaba

A régi blog ...