Jeges kikapcsolódás

Kimerültnek érzem a nem látható akkumulátoraimat, így tél ide vagy oda, akkor is horgászni kell mennem. Nem akarok most munkahelyi dolgokra, határozatra, végzésre, jogszabályra gondolni, de még ügyfélre sem, nekem csendes magány kell a vízparton és kész ennyi és nem több! Reggel van és a ruhák előkészítve, remélem csak találok a Kócos tavon egy kis jégmentes foltot ahol horgászhatok, András tógazda elmondásából lesz az valahol…

 

Még egy csók Ildinek és most már indulhatok is, mondhatjuk így is, ide a szomszédba. Tényleg vicces ez az időjárás, az előző napi szabad vízterület befagyott, így csak a vadkacsák segítő munkájának köszönhetem azt a kevés helyet amit a tó végébe meghorgászhatok, szóval versenyládástól mindenestől irány a tó vége, szerencsére a kerékszett megkönnyíti a dolgom, így a Tubertini Tetra King láda csak úgy fut utánam cuccokkal együtt.

Kicsit elkeseredem, nem sok hely van ahova dobhatok, de nem baj ez is valami mára, csak lesz pár kapás a jégtörés szélén és van közönségem is, mert ez a két vadkacsa itt is lakik és nem tágítanak, hárman horgászunk ma.

Nagy hatalmas csönd ül a tóra, a jégtáblák csillognak mindenütt a napsugártól valóságos fényjáték kezdődik, nem is baj hogy nincs kapás, jól érzem magam. Hirtelen kapás, hajlik a spicc és kárász a horgon, nocsak hát mégis előbújtatok, még ha jégpáncél fedi is a tavat? Örülök, már halas a kezem szerintem lesz itt több is ma.

Rá kell jönnöm, hogy az olyan tavakon ahol nagyon sokat használnak pelletet, bojlit, ott bizony nem kelendő az élő csali. Most is teljesen feleslegesen kínálgatom a gilisztát a horgon, nem kell az senkinek, bezzeg a kókuszos mini pellet annál inkább!

Most már jönnek egymás után és szép lassan kialakul egy folyosó a jégtáblák között, ahol meg is lehet őket szákolni. A szendvicsek gyorsan fogynak és hamar délután lesz, szerencsére a forró kávé sokáig kitart, így még a szempilláim is nyitva maradnak.

Haza telefonálok és beszélgetés közben elmondja a Feleségem mit főzött, így rá kell jöjjek ez bizony jótékony merénylet, azt mondja a gyomrom ideje lenne hazamenni, amúgy is kezd csípni az időjárás, hamar fagyos lesz az idő. Kárászt fogtam eleget, ki is pihentem magamat, tehát irány haza!

 

Harangi Csaba

A régi blog ...