Ékszer a feeder botok között…

Tél van és keveset horgásztam mostanában, vissza is hallom másoktól, ahol eddig mindig hetente volt cikk most ott semmi nem olvasható. Elnézést Tisztelt Olvasók, de elmúltam 51 éves nem mindig úgy működik a szervezete az embernek hogy bírja az egész napos mínuszt szóval vigyázok magamra, hogy tudjak minél többet írni és horgászni még, ennyi ez… Most azért izgatott vagyok, mert a kezemben tartom az EA Trinity 3,3-as light feeder botot és nagyon eltalált bot ez…

Azért még mielőtt elkezdeném ontani a számokat meg képeket a botról elmondok egy történetet. Vagy 5-6 évvel ezelőtt még nem igazán tudtam hogyan is lehet eredményes az ember verseny feederezésben, tanácstalan voltam egy jó erős mezőnyű verseny előtt.  Buzgón, fáradhatatlanul kérdezgettem az élvonalban horgászó néhány ismerősömet, majd azt a választ kaptam, hogy estefelé figyeljem a telefonomat, mert fel fog hívni valaki. Nem tudtam ki, csak vártam… A telefon megszólalt és Magyarország első Feeder Világbajnoka Erdei Attila beszélt hozzám és adott tanácsot… Ezt sosem fogom elfelejtetni és most az ő nevével fémjelzett feederbotról fogok írni.

Egy könnyű nagyon kezes pálca érzésével simul az ember tenyerébe a bot, jó érzés fogni. Ha megemeljük, akkor gyorsan rá lehet jönni, hogy magasabban van az orsótartó és épp ezért alul a botvégét távolabb tudjuk megfogni az orsótól és szebben is lehet dobni vele. Hogy is szoktuk mondani? Jól meg lehet húzni a dobást, való igaz így van megtervezve az osztott nyél.

Az osztott nyél EVA anyagból van így könnyebb tisztítani, ahogy én magamat ismerem hogy fog ez a bot kinézni amikor majd én horgászom vele? El tudom képzelni, de a horgászbot azért van hogy horgásszunk vele. A bot két tagból áll és három spicc van hozzá, melyek egyforma hosszúak és karbonból készültek 0,75-1-1,5 ozzosak.

Az első vastag tagon a két háromlábas gyűrű található és a blank legvastagabbik átmérője: 11,77 mm.

Az orsótartó a modernebbik változat, mely rejtett menettel csavarodik felülről lefelé. Horogakasztó található a boton és mondanom sem kell, az osztott nyél közepén a bot megálmodójának az aláírása látható stílusosan sárgán fekete aláírással, ha már egyszer Tubertini a gyártó.

A második tagon már kétlábasak a gyűrűk ezekből 6 darab található majd a sor 7. tagja egylábú gyűrűként jelzi a második tag végét.

A karbon spicctagon 6 darab gyűrű található, így tehát az EA Trinity feederbot gyönyörű ívét összesen 15 gyűrű alkotja meg. A bot összsúlya 161 gramm és a szállítási hossz 169 cm.

A bottagokon jelölve vannak a pozícionálási pontok, melyek jelzik a pontos, hibátlan összerakás módját, valamint stílusos logó jelzi a botvég kupakján Erdei Attila nevét.

Ár érték arányban jelenleg ilyen jó, versenyzésre alkalmas horgászbotot nem lehet venni a horgászpiacon. Nem hiszem, hogy sokáig lesz ilyen szép tiszta ez a bot, hamar tarkítva lesz etetőanyag foltokkal és használatba lesz véve, szerintem napokon belül. Eddig eszembe se jutott ha már Tubertini ládán ülök, talán olyan bottal is kéne horgászni, de ami késik nem múlik..

  

Harangi Csaba

A régi blog ...