Őszbúcsúztatás egy új versenyládáról

Írta: Harangi Csaba Nyomtatás E-mail

Lassan beesik az ajtón a tél, mindjárt fagyni fog minden éjszaka és hóesések lesznek, tehát itt a tél napokon belül. Mégis mintha november 25. napja még egy utolsó jégmentes pecát felajánlott volna nekünk és mi készséggel éltünk a lehetőséggel. Keszeges kaja bekeverve, persze csonti nincs csak pár doboz giliszta, de akkor is menjünk horgászni, még a nap is kisüt a kedvünkért.

 

Mosolygom míg  a kocsit óvatosan vezetem a földúton, két versenyláda van a csomagtartóban. Tavasz óta tanítom a Feleségem horgászni és olyan gyorsan haladtunk a finomszerelékes kurzussal, hogy elmondhatom egy igazi versenyhorgásznő horgászik már mellettem, immár egy Serie Walter Smart versenyládáról, kicsit sietett a Télapó…

Kérdeznem sem kell, hogy tetszik-e neki ragyog az örömtől, hát még mikor elkezdődik a horgászat és minden kézre esik a ládán. Na igen aki egyszer versenyládáról horgászik onnantól legközelebb is onnan horgászna.. Ildi fog kárászt, keszeget, majd megszólal az orsó a kedvenc botján ponty a horgon! A ponty kapása előtt jó pár leakadás volt ezen a felszerelésen, szóval most éppen önbizalom padlóba döngölve, de meg lesz az a ponty én tudom és már Ildi is tudja, mert szákban a hal.

Szebben nem is lehetne avatni az új ládát, keszeg, kárász, ponty ráadásul majdnem tél van mégis kapás van és húzzuk a keszeget. Én elkötelezem magam a hosszúelőkés peca mellett, ellenben Ildi ma methodozik és láthatóan eredményesen.

A hosszúelőkés feederezésnek ma örülök, mert legutóbbi horgászatom alkalmával, Mészáros Laci megajándékozott egy zacskó etetőanyaggal épp tanulom az anyagot.

Szóval Laci kösz, ez működik, szelektálja a halat, jó etető pár fokos vízben is éppenséggel 32 keszeg lett kiszánkáztatva általam, hideg idő ide vagy oda.

Mire délután lesz a hideg csontig hatol, így sietősen indulunk haza, a kávéstermosz üres, az elemózsia elfogyott, a ládák lábai sárosak, kezünk pedig halas. Immár egy versenyládával több áll a parton hazánkban és egy ízig-vérig finomszerelékes horgásszal is több van…

 

Harangi Csaba

A régi blog ...