Lezajlott a Hajdúsági Feeder Bajnokság első fordulója

Írta: Harangi Csaba Nyomtatás E-mail

Immár harmadik éve annak, hogy elindult a Feeder Bajnokság mezőnye Hajdú-Bihar megyében és azóta is töretlen módon működik. A versenyzők között vannak hazánk legjobbjai, hiszen itt szerepel Kálló Kornél és Varga János is, ami méltán ad rangot és kihívást minden feederesnek.

 

Az első forduló az Ohat IV-es versenypályán került megrendezésre és nem volt könnyű dolga a versenyzőknek, kicsit sem… A pálya halállománya teljes mértékben megváltozott, néhány edzés után lehetett tudni, hogy itt nem lesz pontyos verseny. Kárászokért és dévérekért kellett küzdeni minden versenyzőnek és az nyerhetett csillogó kupát, aki ezt megoldotta és maga előtt tudta tartani a keszegeket, kárászokat.

A verseny kezdetekor, reményteljesen dobott be mindenki, több helyen elindult a halfogás, de sok helyen várni kellett hosszan, mikor is jön az első hal? Persze a horgászatot kellően befolyásolta, hogy a verseny előtt 3 mázsa csuka telepítése történt, így volt ami a zavarja az esetleg már beállt halakat, netán még a feeder boton csuka is volt néha! Nem tréfa, pont én voltam az a horgász aki csukát szákolt elsőnek, tehát az etetés jó, odamentek a halak no meg a csuka is a halakhoz, enni…

A pálya két vége erősödött mind az A mind a C szektorban. A B szektor nem igazán mutatott nagy halmennyiséget, kifejezetten csak néhány versenyző esetében mondható el. A kapások szakaszosak voltak, sok versenyző esetében keletkezett üresjárat a versenyzés folyamán, amikor is eltűnt a hal és kapástalan időszak állt be.

Természetesen verseny közben a rendezők kellő finomságú pörkölttel várták a fáradt versenyzőket. 

Mire vége lett a versenynek, elkezdődhetett a mérlegelés, lássuk a szektoronkénti eredményeket:

A szektor:

  1. Jago Attila

2.Váradi Kristóf

3.Pálinkás Róbert

B szektor

  1. Krausz Zoltán

2.Fazekas Tamás

3.Zubák István

C szektor

1.Dankos Tibor

2.Kálló Kornél

3.Varga János

Összesített végeredmény:

  1. hely: Dankos Tibor
  2. hely: Jago Attila
  3. hely: Krausz Zoltán

Mindenkinek gratulálok!

 

Harangi Csaba

A régi blog ...